Tuesday, March 11, 2014

juotavia / something to drink

  Pakuritee. Kyllä oi. Olkoon ehkä trendikästä tai jotain, mutta ihan syystä. Pelastaa herkän vatsani.

Tea made of pakuri. Pakuri is that dark roundy growing thing (inonotus obliquus) on that birch. It has been used as a nature remedy in Finland and siberia for ever to cure stomach illnesses. Works wonderfully!

 Piimä. Vauvana join tuttipullosta piimää. Meillä on pitkä taival takana.

Sour milk. I used to drink this a s a baby from the bottle.  We have walked a long way together. Tastes so good.

Avokadoa ja milloin mitäkin sekaan. Vaikka banaania. Edelleen, hellä vatsalle.

Avocado and banana. Or whatever i find to accompany avocado. Again, tender for my stomach.

5 comments:

 1. Piimästä jää kauneimmat raidat. Toivoisin siksi oppivani juomaan sitä. Että voisin sitten kuvata niitä raitoja sinun laillasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. TYkkään kaikenlaisita ruuanjämistä, omenenkaroista, mehutilkoista, mukinjäljistä pöydällä, lautasista aterian jälkeen. Olisikin viehättävää valita ruokansa sen jättämän jäljen kauneuden perusteella!

   Delete
 2. Moikka pitkästä aikaa!

  Pitääkö mennä Ruohonjuureen tai luontaistuotekauppaan asti, vai mistä pakuriteetä saa? Uusi tuttavuus minulle, eli trendinharjalta olen tipahtanut. Sen verran ollut haipakkaa, että ehkäpä minunkin vatsani kiittäisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ruohonjuuressa on aika kattava valikoima. Just kurkkasin nettikaupaan ja siellä oli vaikka mitä. Mulla on hovihankkija, joka tuo pakuria suoraan metsästä, valmiiksi kuivattuna. Minut on lellitty ihan pilalle :)

   Delete
 3. Todella pitkästä aikaa minäkin täällä (tai olen lueskellut, mutta ollut itse hyvin hiljaa). Tiedätkö, pitääkö pakuriin jotenkin totutella pikkuhiljaa (voiko saada äkkiseltään "yliannostuksen")? Joskus olen maistanut, ja pahaa oli :D . Mutta ehkäpä siihen tottuisi (jos se oikeasti hellii herkkää vatsaa).
  Olisi muuten hauska ajatus kuvata ruuanjämiä yms, kun nykyään kaikki kuvaavat ateriansa, leipomuksensa ja muut ennen syömistä tai valmistusvaiheessa.

  ReplyDelete