Monday, April 14, 2014

papunen suosittelee


Maijja haastoi/ suostutteli suosittelemaan viittä asiaa. Hänelläkin on viisi mainitoa suositusta blogissaan. Papun suositukset rentoutumiseen, hyvään mieleen ja satunnaiseen inspiroitumiseen:

1. Naura! Enemmän! 
Se on kuulemma oikein terveellistä ja muutenkin mukavaa. Tämä voi olla hankalaa, jos ei kauheasti naurata, mutta saattaa auttaa, varsinkin jos ei kauheasti naurata.
Tee kaikkesi tämän eteen, naurettavia asioita löytyy kyllä, ja tyhjän nauraminen on hämmästyttävän vaikeaa. Jukka Tilsa? Monty Python? Far side? Lassi ja Leevi? Buster Keaton? Pläjäys maailman hassuimpia valokuvia netin uumenista?
( Jos on oikeasti surua, niin sitten kannattaa ehkä ennemmin itkeä. Joskus itku on paikallaan.)


2. Kasvata jotain!
Siitä tulee hyvä mieli. Rairuohoa? Bataatti? Appelsiini? Tuntokasvi? (Tuntokasvi, mimosa pudica, varsinainen vekkuli, siemeniä löytyy siemenkaupoista).

3. Etsi työkalukaapista/siivouskaapista jotain mitä voit pitää ylläsi!
Vaikka suojalasit. Tai maalarinteippaa itsesi. Tilapäinen absurdius ehdottomasti rentouttaa. Tämän ei tarvitse kestää kauan, eikä siitä tarvitse välttämättä edes ottaa kuvaa. Eikä sitä kuvaa ole pakko julkaista missään.

4. Hengitä! Pelkästään!
Anna itsellesi lahjaksi 5 minuuttia (ajastin päälle, voit jäädä pitemmäksikin aikaa) pelkkää hengittämistä. Käy istumaan tai makailemaan mukavasti, ja sitten vaan keskity hengittämään. Ei mitään muuta.
Saattaa olla vaikeaa aluksi. Ajattele, että tämä on ihmeellinen lahja itsellesi. Ei tarvitse tehdä yhtään mitään! Edes ajatella! ( Tätä voisi kai kutsua myös jonkinsorttiseksi meditaatioksi tai mindfulnessiksi, mutta nimellä ei ole väliä.) Näitä mielentyynnyttämisjuttuja tutkitaan kovasti nykyään, ja ne vaikuttavat ilmeisen hyvällä tavalla aivoihin ja mielialaan.
Lämmin suositus.

5. Toivo/rukoile/suostuttele universumi jakamaan kaikkenlaisia hyviä asioita ihmiselle ympärilläsi!
Kuulostakoon ihan höhlältä ja pliisultakin, mutta ajattele hetki, jos bussissa vieressäsi istuva tuntematon ihminen juuri toivoisi sinulle jotain hyvää... Toivookohan usein?
Tässä yhdistyy monta hyvää asiaa: uskallus tehdä jotain vähän hihhulihtavaa, lempeät ja hyvät ajatukset, vieraiden ihmisten vaivaihkainen huomioiminen, keksiminen, mielikuvituksen käyttö, ainakin. Varmaan monta muutakin. Tästä tulee hyvälle mielelle.

Jottei mene liian syvälliseksi, niin näin loppukaneettina suosittelen myös
° suklaata (semmoista vaikka jossa on inkivääriä),
° luontokävelyjä,
° linnunlaulua,
° auringoläikissä makoilua lattialla,
° listojen kirjoittamista,
 (-asioita joista tykkään, - asioita joita osaan, -lempiherkut, -näitä maalaisin pienen pienelle paperille, - nämä aiheet maalaisin valtavalle kankaalle, - nämä valokuvat haluaisin ottaa, -näitä asioita haluaisin kuulla, - näillä ei ole väliä, - salaisuuksia, -lempileluni lapsena,  ja sen sellaisia)
° kameran automaattilaukaisinta
° teiniaikaisten lempibiisiensä kuuntelua

Ole hyvä, intoudu suosittelemaan! ja jos intoudut, niin laita kommentti, jotta voin käydä lukemassa suosituksesi! Se olisi kivaa!Oh, not much english today. I was tagged to recommend 5 things . The short list: Laugh more! Grow something! Wear something absurd for a moment! Just breath! Wish good for fellow people!

8 comments:

 1. Tässä oli kyllä hyviä suosituksia, nauraminen ja hymyileminen on vähäistä nykyisin, menee hymähtelyksi ja lyhyiksi tirskahduksiksi. Milleköhän sitä on ennen nauranut. Harrastan usein auringonläikässä makaamista lattialla, kissa tulee yleensä siihen ihmisen päälle makaamaan. Siinä me sitten yhdessä mietitään, että kyllä se aurinko lämmittää.

  ReplyDelete
 2. ah, tämä listaus ilahdutti kovasti! kiitos näistä ajatuksista :)

  ReplyDelete
 3. JES mitä asiaa! Ja eikun täytäntöön.
  (Olen kotona tämän päivän yksin aherrukseni parissa, mikä mainio syy vetää moppi tukkaan.)

  ReplyDelete
 4. Meillä voi syödä auringonläikässä. Voit tulla kylään ja lukemaan suositukseni. Kiitos näistä sinun.

  ReplyDelete
 5. Haluan tehdä tämän kaiken! Onneksi moni on jo tekovaiheessa. Kiitos!

  ReplyDelete
 6. Ihania suosituksia, kiitos. Otin haasteen vastaan! Tervetuloa Väripalalle nauttimaan ruudullisista suosituksista!

  ReplyDelete
 7. Pitää muistaa nauraa enemmän, ehdottomasti!
  Vitosta kannatan myös kovasti.
  Hienoja suosituksia. Nyt listoja tekemään! Se voisikin olla seuraava blogissa pyörivä villitys:)

  ReplyDelete
 8. Oi,unohdin aikaisemmin kommentoida mutta nämä sun suositukset oli parhaimmat ikinä!! Tulin niin hyvälle tuulelle! Ja rakastan listoja,minkälaisia vaan. Lisää listoja siis! Ja kasvaako tuo bataatti ihan siis oikeasti tuosta? En ole tiennyt että niitä voi laittaa noin ruukkuun..!

  ReplyDelete