Wednesday, May 28, 2014

Kevätjuhlahaalari, koinobori / festive jumpsuit, koinobori

Koska Liisu ei oikein viihdy mekoissa, niin tehtiin kevätjuhlahaalari. "Joo, tää on hyvä. Mä voin nyt pitää tätä kokoajan." Onnistuminen!

Oikeasti olisi pitänyt sitten ommella toiselle lapselle mekkokin, mutten jaksanut ja teinkin sen sijaan tuulisukkakalan, koinoborin. Kuvissa se apeana roikkuu, mutta juuri nyt liehuu veikeästi tuulessa. Pitää ehkä lintusyömärit poissa marjapensaista. Ehkä.
(Mekoton tytär sanoi, että voi pukeutua kalaan.)

Liisu doesn´t really like dresses that much, so instead of a dress, we made a jumpsuit for her school ending festivities. " Oh, yes, it´s good. Now i can wear it all the time!" Success!
I should have sewed a real dress for the other child, but i didn´t have the energy anymore, so instead i made a windsock fish, koinobori. The dressless child said she might wear the fish.
 In the picture the koinobori looks kind of sad and windless, but at the moment it´s full of wind, happily dancing in the air.


8 comments:

 1. Voi kun on niin hyväntuulisia kuvia (paitsi viimeisessä ei tuule, hyvää mieltä on kuitenkin ilmassa) ja juttuja, sulla on ihania lapsia! Kyllä nyt on minunkin pistettävä haalari alulle mielen päällä. Pidän myös kalat mielessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aina itsekin ihan hämmästyn kun noita lapsosia katson: miten ovatkaan noin ihaniksi kasvaneet :) JOku on salaa käynyt kasvattamassa niitä kun olen selkäni kääntänyt...

   Kalat ja haalarit!

   Delete
 2. Ihana Liisu! Haalarit on hyviä vaatteita.

  Mun pitäis varmaan tehdä samantyyppinen rastaansäikytin. Viime kesänä ne söivät kaikki mustaherukat multa, oivoi ja ne olivat niin pulleita ja makeita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näyttää siltä, että rastaat vain nauravat kalaselle. Kuulemma erittäin toimiva keino on laittaa vanha karvahattu, mielellään sellainen soikeahko, lyhytkarvainen malli makaamaan "kissana" nurmelle pensaan viereen. Itsekin luulin kissaksi kun kävelin ohi.

   Delete
 3. Ei tainnut mullakaan olla koskaan hametta kevÄtjuhlissa. Muistan että äitini ompeli kerran nimenomaan haalarin, jossa oli spagettiolkaimet. Käski mun laittaa juhlaan ohuen villatakin päälle "ettei olisi ihan rantavaate". Tietokilpailukysymys: arvaa laitoinko?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh! Tästä tietokilpailusta luulen saavani täydet pisteet :D

   Delete
 4. No solakka sujahtaa kalaan mennen tullen:-)
  Minä ostin isommalle tyttärelle kaupasta haalarin ja hän on myös kovin mieltynyt siihen,ei malttaisi ottaa pois edes nukkumaan mennessä . Erittäin hyvä vaate juurikin puissa kiipeilyyn ja muuhun reippaaseen toimintaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin on useampi haalari. Olen niitä silmä tarkkana kirppareilta metsästänyt. Juuir näin kuvan sellaisesta lötköhousuhaalarista aikuiselle. Oi oi....

   Delete