Thursday, March 19, 2015

äidit ja tyttäret / mothers and daughtersJotkut ihmiset näyttävät syntyneen haltijoiksi. Ovat eleiltään ja olemukseltaan eteerisiä, kädet ilmeikkäät ja viehkot, kaikessa olemisessaan sellainen runotyttö-pohjavire.
Ja sitten on niitä, jotka ovat talonpoikaisjuuriensa aitoja vesoja. Lapio osuu kouriin kuin nenä päähän, ja askelluksessa on sellaista suossa tarpomisen reippautta asfaltillakin.
Ja näitä on ihan samassa perheessä.

Pyörän keväthuolto. Käsijarrua en osannut korjata, mutta näyttää hyvältä ja renkaat on pumpattu.


Some people seem to be born to model for prerafaelite painting. Ethereal, poetic, fairy-like. Their movements are graceful and there is a sort of nobel fragility around them.
And others are a shining example of genetic continuity that springs from years and years of hard peasant life. Shoveling, taming the swamp, herding those cows-kind of things.

And these exist in the same family!

Snow is gone and my dear bicycle is back. I did some spring maintenance and although i could not fix the hand brake thingy, i did manage to fill the tires and decorate.

10 comments:

 1. I am happy to find your blog again, now, when many old good blogs are dead. After work, this gives me nice relive. Nice pictures.
  Magda

  ReplyDelete
 2. Meidän plikkaporukasta ei taida noita keijukaisia löytyä. Juuretkin ovat jotakin vielä talonpoikaa rahvaanomaisempaa ainakin minun puoleltani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On niin huimaa huomata janan ääripäitä omassa katraassa, oma itsensä mukaan lukien. Aina viehätyn kun katselen vaikka vaan jotain ulkoista juttuakin: no just tota kävelytyyliä esimerkiksi.

   Talonpoika saattaa olla liitoittelu kyllä mun sukujuurieni osalta... kaikenlaista tallaaja siellä. :)

   Delete
 3. Oi tuota (kuva)paria edellä. Runoutta.

  Ihanasti koristeltu pyörä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Runollisen lapsosen kädet ovat aika ihanat: aina jotenkin "Ofelia" on hän. Ei tarvitse kamalasti mallata kuviin, kun aina tulee esiin just se eteerisyys(paitsi siloin kun irvistää).

   Pyörä <3

   Delete
 4. Beautiful, beautiful. The second picture looks quite suited to a Flemish master, no? Thank you for your blog!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh yes! Like some old painting! I love Brueghel, oh so much. And Vermeer. And light that comes from the side.

   Delete
 5. Suossa tarpomisen reippaus, muistan tämän!

  ReplyDelete
 6. Äiti on minusta kyllä ihan tyttärensä oloinen, molemmat yhtä nuorekkaat ja notkeat!

  Kivat nuo pyöräkorin pompulat!

  ReplyDelete