Friday, May 29, 2015

tuliko susi, ollaanko hukassa?

Kevätjuhlamekot, viimetingassa, kuten tapoihin kuuluu.

Liisun hamosesta piti tulla alunperin haalariasu, mutta koska kuvittelin lapseni pienemmäksi kuin hän onkaan, niin kävi kuin hiirelle räätälinä. (Asiaan vaikuttanee myös se, etten suostu käyttämään kaavoja, tai että olen kärsimätön ompelija, tai että luotan enemmän silmiini kuin mittanauhaan.)
Lapsi riemuitsee vahingossa asun pariksi valikoituneesta hai-paidasta. Näyttää vekkulilta.

Neito S:n mekkoa ommellessa vitsailimme josko tulisi mekkoa lainkaan, vaan vaikka kirjastokassi, mutta mekko siitä sittenkin tuli! Riemuitsemme!
S valitsi itse kankaan (oikeasti joku ruotsalainen verhokangas), tiesi mallin mielessään ("ikäänkuin 50-lukua, vähän marimekko"), ja kannusti ompelijaa työssään vitsailemalla esim. hukassa olemisesta, jos mekosta tulisi susi.

Ja oi! Ensimmäinen omenankukka!


   I sewed dresses for the schoolending festivities. In the last minute, as usual.
 The bird skirt was supposed to be a jumpsuit thingy, but i made it too small. Still think of Liisu as a baby. So, instead: a small skirt with pockets. She likes. Especially with the shark t-shirt.

  Miss S chose the fabrik herself. It´s actually a curtain fabric, but luckily it worked nicely with her idea of a dress " a little 50´and a bit of Marimekko".

And, oh see, the first apple blossom!

4 comments:

 1. Mäkin haluaisin tuollaisen 50 luku meets Marimekko mekon:-) Ja kyllä ihailen sitä, että aina itse nuo mekot teet.
  Ihanaa kesälomaa!

  ReplyDelete
 2. Kertakaikkiaan ihana juttu ja ihanat asut valmistui. Jos osaisin ommella, tahtoisin tehdä juuri noin, ilman kaavoja, mallit omasta päästä.

  Omena kukkii vihdoin viimein meilläkin.

  ReplyDelete
 3. I LOVE the bird fabric skirt! Really cool. x

  ReplyDelete